DİYARBAKIR / ÇERMİK - Aynalı Ortaokulu

04122081005
Aynalı Köyü
Vizyon
İstiyoruz ki; Okulumuzda eğitim ve öğrenim temel gereksinim olarak kabul edilsin. Okulumuzdaki tüm bireyler birbirlerinin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olmanın öneminin farkına varsın. Veli Okul ve Çevre işbirliği ile yüksek başarıya ulaşacağı bilinsin. Okulumuzdan mezun olan her öğrenci üst öğrenimini tamamlayarak, gelecekte birer meslek sahibi olsun.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, miietini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına saygılı, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini tanımak, öğrencilerimizin kendilerini tanımalarını sağlayarak, hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmak ve bu hedefleri doğrultusunda; öğrenme yaşantılarını artırmaya çalışmak temel görevimizdir.
Başarılar
2013 SBS yerleştirme sonuçlarına göre sınava giren 28 öğrencimizden 3 öğrencimiz yurdumuzun çeşitli yerlerindeki Fen Liselerine,4 öğrencimiz Anadolu Öğretmen Liselerine, 3 öğrencimiz Anadolu Sağlık Meslek Liselerine, 15 öğrencimiz de Anadolu Liselerine yerleşmiştir.Net Ortalamasında İlçe 1.si, puan ortalamasında İlçe 2.si olduk. 3 öğrencimiz de Bursluluk sınavını kazandı.
Ulaşım
Çermik-Siverek yolunun 8.kilometresinde sola yol ayırımında 1,5 km içerde bulunmaktadır.
9,5 km ilçeye il merkezine 90km